worklifepartners.dk

Work Life Balance: Arbejder Jeg For Meget Eller For Lidt?

Skrevet d. 22. January 2020

Om man arbejder for lidt eller for meget, er et spørgsmål mange stiller dem selv. Der er mange elementer, som kan spille ind, hvis de arbejdsliv skal være i fuld balance.

Arbejder jeg for meget eller for lidt? Der er ikke noget præcist svar til, om man arbejder for meget eller lidt. Det er altid individuelt, og nogle kan holde til at arbejde mere end andre. Det kommer helt an på, hvad man beskæftiger sig med, og hvad man ellers laver i sin hverdag.

I 1919 blev der indført en otte timers arbejdsdag i Danmark, så man kunne få otte timers arbejde, otte timers hvile og otte timers fritid på et døgn.

Mange køre stadig efter denne model, men grundet den teknologiske udvikling, så har mange svært ved at slappe af, når de ikke er på arbejde, da det stadig tikker ind med mails og notifikationer.

Har du et arbejdsliv i balance? Alt efter hvad du er drevet af, og hvor krævende dit arbejde er, er der stor forskel på, hvor mange timer i døgnet, ugen, måneden og året, hvor man kan arbejde for at finde sin balance.

Er vi bare forkælet i Danmark, og burde vi arbejde mere?

På mange måder, har vi en virkelig sund arbejdskultur i Danmark og i Norden, som giver inspiration i mange lande i verden. Vi har en masse fordele og ulember, men vi har efterhånden fundet ud af, at flere timer nødvendigvis ikke er den rette løsning for et godt arbejdsliv i balance.

Læs mere her ? Arbejder vi for lidt i Danmark?

Arbejder du mere end 37 timer?

Man kan sagtens arbejde mere end de klassiske 37 timer i ugen, og stadig have et sundt arbejdsliv i balance. De fleste iværksættere arbejde mange flere timer, men arbejdet føles på mange måder anderledes.

Har du et kontorjob, hvor du sidder mere ned, end hvad der passer til din personlighed? Så kan det være du skal overveje at arbejde mindre eller med noget andet. Læs eventuelt denne artikel ? 30 timers arbejdsuge stiger i popularitet

Vi stræber efter at give gode råd, til et sundt arbejdsliv og miljø. Vi håber, at du kan finde en god balance mellem arbejde og fritid, men det er svært at give det præcise svar på, om du arbejder for meget eller for lidt.

Ofte er der er masse andre faktorer, som også kan påvirke din balance.

Næste indlæg
Feriepenge er jo heldigvis noget, vi alle optjener igennem vores liv, når vi arbejder eller leder efter arbejde igennem jobcenteret. Dog skal vi selv ansøge om dem, eller i hvert fald de fleste af os. Dette gør du inde …
Der er mange måder at få succes på. Især fordi, at der er mange måder at definere succes på. Det kan både være professionelt, personligt, som organisation, med en partner eller noget helt andet. Uanset hvad, så kan du br…
Langt de fleste personer på arbejdsmarkedet vil rigtig gerne forfremmes. Dette betyder som oftest spændende arbejdsopgaver, personlig udvikling, mere i løn og mere ansvar, bare for at nævne et par ting. Problemet er selv…
Den bedste arbejdstelefon afhænger meget af den enkeltes profession og daglige opgaver. For en almindelig kontorarbejder vil det være stort set ligegyldigt, hvilken telefon man vælger. Der vil en ganske almindelig Iphone…
Det er endnu ikke afgjort, hvilken arbejdsplads, der er den bedste i 2020. Dette skyldes naturligvis, at 2020 langt fra er ovre, hvorfor “konkurrencen” stadig er i gang. Dog kan vi uden problemer kigge på, hvilken arbejd…
Har du taget en erhvervsuddannelse eller har du været til jobsamtale i en større virksomhed? Så har du højst sandsynlig stiftet bekendtskab med en personlighedstest. En af de mest kendte er DISC. Man kan sige mange ting…
Konsulenter er et vidt begreb, som bruges flittigt i erhvervslivet. Er du i tvivl om, hvad det egentlig betyder? Der er nemlig mange forskellige former for konsulent job. Vi uddyber, hvad en konsulent er. Hvad er en kon…