worklifepartners.dk

Arbejder Vi For Lidt I Danmark?

Skrevet d. 06. January 2020

I Danmark lyder en almindelig arbejdsuge på godt 37 timer. Dette er det antal timer, man minimum skal arbejde, hvis man arbejder “fuldtid”. 37 timer svarer til godt 8 timers dagligt arbejde, 5 dage om ugen, plus en pause på 30 minutter.

Der er dog mange, der af den ene eller anden grund ikke arbejder lige så meget. Nogle arbejder slet ikke, andre arbejder en smule mindre. Men arbejder vi egentlig for lidt i Danmark? Eller arbejder vi for meget? Kan vi overhovedet holde til at arbejde mere, og giver det mening?

Mange politikere vil gerne have, at os danskere, der er i stand til det, arbejder en smule mere. Dette skyldes, at vi med en langt større andel af ældre, er færre til at forsørge flere. Dette kræver selvfølgelig, at “kagen” skal gøres større.

Mere arbejde er ikke svaret

Der er forskel på folk. Nogle kan uden store problemer arbejde op imod 60 timer om ugen, uden det går ud over helbredet, psyken eller produktiviteten. Dog er det langt de færreste, der er i stand til dette. Det kræver en speciel type menneske og livsstil.

Sandheden er, at den gennemsnitlige dansker på nuværende tidspunkt ikke er i stand til at være produktiv mere end 35-40 timer ugentligt. Derfor giver det ikke mening, at arbejde mere, da vi simpelthen ikke ville kunne være effektive. Herudover vil det også være utroligt svært at forene med familieliv og privatliv.

Presser man sine medarbejdere til at arbejde mere, end de er i stand til, så er man næsten garanteret lavere produktivitet, flere fejl, mere stress og flere sygedage. Det er altså en rigtig dårlig ide at presse citronen!

Derfor rådes langt de fleste brancher til, at overarbejde ikke er noget, man skal praktisere hver uge. Selvfølgelig kan man forlange det engang imellem, men sker det jævnligt og kontinuerligt, så vil dine medarbejders arbejdsglæde blive påvirket negativt.

For at konkludere lidt på ovenstående, så er svaret: Nej, vi arbejder ikke for lidt i Danmark. Det er ikke nogle beviser for, at man ved at arbejde flere timer vil opnå en større samlet produktivitet. Derimod er der talrige undersøgelser, der viser, at man kan opnå modsatte effekt, hvis man presser citronen for meget, når det kommer til dine medarbejderes antal af arbejdstimer.

Tak til CarSound
Til slut vil vi gerne sige tak til CarSound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound giver dig mere køreglæde!

Næste indlæg
Feriepenge er jo heldigvis noget, vi alle optjener igennem vores liv, når vi arbejder eller leder efter arbejde igennem jobcenteret. Dog skal vi selv ansøge om dem, eller i hvert fald de fleste af os. Dette gør du inde …
Der er mange måder at få succes på. Især fordi, at der er mange måder at definere succes på. Det kan både være professionelt, personligt, som organisation, med en partner eller noget helt andet. Uanset hvad, så kan du br…
Langt de fleste personer på arbejdsmarkedet vil rigtig gerne forfremmes. Dette betyder som oftest spændende arbejdsopgaver, personlig udvikling, mere i løn og mere ansvar, bare for at nævne et par ting. Problemet er selv…
Den bedste arbejdstelefon afhænger meget af den enkeltes profession og daglige opgaver. For en almindelig kontorarbejder vil det være stort set ligegyldigt, hvilken telefon man vælger. Der vil en ganske almindelig Iphone…
Det er endnu ikke afgjort, hvilken arbejdsplads, der er den bedste i 2020. Dette skyldes naturligvis, at 2020 langt fra er ovre, hvorfor “konkurrencen” stadig er i gang. Dog kan vi uden problemer kigge på, hvilken arbejd…
Har du taget en erhvervsuddannelse eller har du været til jobsamtale i en større virksomhed? Så har du højst sandsynlig stiftet bekendtskab med en personlighedstest. En af de mest kendte er DISC. Man kan sige mange ting…
Konsulenter er et vidt begreb, som bruges flittigt i erhvervslivet. Er du i tvivl om, hvad det egentlig betyder? Der er nemlig mange forskellige former for konsulent job. Vi uddyber, hvad en konsulent er. Hvad er en kon…