worklifepartners.dk

10 Råd Til Højere Produktivitet

Skrevet d. 28. January 2020
Canva

Produktivitet er at af de vigtigste parametre inden for erhvervslivet. Uden en god produktivitet, så får man ikke noget fra hånden, altså man får ikke lavet noget som helst. Derfor er det vigtigt hele tiden at være opmærksom på, hvor produktiv man egentlig er.

Hvis man så skulle komme til den konklusion, at man egentlig ikke er så effektiv, som man ellers gik og troede, så er der heldigvis en række ting, man kan gøre for at forbedre dette. Vi har samlet 9 gode råd til højere produktivitet på jobbet.

1. Spis én frø af gangen

Hvis man forsøger at gøre en masse ting på samme tid, så får man formentligt ikke rigtig gjort noget som helst ordentligt. Derfor bør du så vidt muligt fokusere på én ting af gangen, så du har mulighed for at gøre det ordentligt.

2. Accepter, at du ikke når det hele

Man kan altid finde på flere ting, der skal ordnes. Det er derfor vigtigt at acceptere, at man ikke når det hele. Lav de ting, du kan nå, og tag resten på et senere tidspunkt.

3. Brug en notesbog

Det kan være utroligt nyttigt at bruge en notesbog. Med denne kan du altid skrive de ting ned, der fylder i hovedet. Hvis du eksempelvis får en god ide til en opgave, har ting du skal nå eller lignende. Få det skrevet ned, så det ikke fylder i hovedet.

4. Begræns din mail-overvågning

Hvis du tjekker din mail 10 gange om dagen, så kan det være svært at få lavet noget som helst. Derfor bør du begrænse dette til et par gange om dagen, så du kan fokusere på andre opgaver.

5. Vær opmærk op mængden og længden af møder

I Danmark har vi en kultur, hvor møderne på en arbejdsplads både kan være mange og lange. Dette tager selvsagt en masse tid, der formentlig kunne være blevet brugt bedre. Du bør derfor forsøge at holde færre og kortere møder.

6. Husk at sige nej

Hvis du ikke har tid eller overskud til endnu en opgave, så er det vigtigt at være i stand til at sige nej. Unødvendigt stress og pres gør intet godt for din produktivitet, tværtimod. Sig nej, hvis det er nødvendigt.

7. Få hjælp

Det er vigtigt at være i stand til at opsøge hjælp, når man har brug for det. Lad være med at bruge lang tid på at lave noget, din kollega kan lave på fem minutter. Søg hjælp, når du har brug for det.

8. Start morgenen ordentligt

Hvis man skal være produktiv, så er det vigtigt at have mentalt og fysisk overskud. En god måde at få dette på er ved hjælp af gode morgenrutiner, der sikrer dig et overskud hele dagen igennem.

Vi siger stort tak til Wellvita for deres støtte i forbindelse med denne artikel. Oplever du at have bøvl med en oppustet mave? Så besøg Wellvita.dk!

Næste indlæg
Feriepenge er jo heldigvis noget, vi alle optjener igennem vores liv, når vi arbejder eller leder efter arbejde igennem jobcenteret. Dog skal vi selv ansøge om dem, eller i hvert fald de fleste af os. Dette gør du inde …
Der er mange måder at få succes på. Især fordi, at der er mange måder at definere succes på. Det kan både være professionelt, personligt, som organisation, med en partner eller noget helt andet. Uanset hvad, så kan du br…
Langt de fleste personer på arbejdsmarkedet vil rigtig gerne forfremmes. Dette betyder som oftest spændende arbejdsopgaver, personlig udvikling, mere i løn og mere ansvar, bare for at nævne et par ting. Problemet er selv…
Den bedste arbejdstelefon afhænger meget af den enkeltes profession og daglige opgaver. For en almindelig kontorarbejder vil det være stort set ligegyldigt, hvilken telefon man vælger. Der vil en ganske almindelig Iphone…
Det er endnu ikke afgjort, hvilken arbejdsplads, der er den bedste i 2020. Dette skyldes naturligvis, at 2020 langt fra er ovre, hvorfor “konkurrencen” stadig er i gang. Dog kan vi uden problemer kigge på, hvilken arbejd…
Har du taget en erhvervsuddannelse eller har du været til jobsamtale i en større virksomhed? Så har du højst sandsynlig stiftet bekendtskab med en personlighedstest. En af de mest kendte er DISC. Man kan sige mange ting…
Konsulenter er et vidt begreb, som bruges flittigt i erhvervslivet. Er du i tvivl om, hvad det egentlig betyder? Der er nemlig mange forskellige former for konsulent job. Vi uddyber, hvad en konsulent er. Hvad er en kon…